Coronavirus Information på dansk / Information in English

– Københavns Universitet

På tur til Sydpolen > DAGBOG: På tur til Syd...

1 2    

27/1-28/1: Afsked med sydpolen og Antarktis

27. januar 2016

Så oprandt dagen hvor jeg må sige farvel til dette skønne kontinent, og det føles som en lang sej afsked idet jeg over to dage, når hele vejen fra sydpolen og tilbage til Christchurch. Det hele forløber næsten så planmæssigt som det kan, og tilbage er jeg kun med ærgrelsen over at denne fantastiske tur allerede er slut.

23/1-26/1: De sidste dage på sydpolen

23. januar 2016

De sidste dage på sydpolen er hektiske, og jeg når kun knap at skrive ned hvad jeg foretager mig, og slet ikke at få lagt det på nettet. Så her følger en forkortet udgave af hvordan de sidste par dage går. 

22/1: Første kig på flasher data

22. januar 2016

En arbejdsom dag, med mere direkte arbejde med flasher data, samt en tur til ICL for at filme lidt klip til en dokumentar om min tur, samt en skøn, men utrolig kold tur til det sydligste resort i verden.

21/1: Den reneste luft på jorden!

21. januar 2016

I dag kom jeg på tur til sydpolens vejrstation, lærte utroligt meget om drivhusgasser og støv i luften, desuden fik jeg endelig besøgt istunnelen, iskoldt, og superflot, ligesom brændstoftankene, hvilket jeg ikke havde troet.

20/1: Astrofysik og problemer med landingshjul

20. januar 2016

Efter en utrolig kort dag den 19/1, kommer jeg i dag utroligt tidligt op, og får både besøgt posthuset, nydt en pause med klaverspil, besøgt teleskopet på sydpolen, og henover aftenen erfarer jeg at de næste fly nok bliver lidt forsinket, da et fly strander på landingsbanen med et knækket forhjul…

18/1: Træt mandag, men utrolig lang

18. januar 2016

Dagen starter sent, men det ender også med at blive en helt helt døgn jeg er oppe, med både problemer i kørslen af vores flasher runs, hjælp til opsendelse af en vejrballon, et strandet fly, en snak med børn i USA om drømme, og mig der falder i søvn på kontoret.

17/1: Søndag på sydpolen

17. januar 2016

Jeg har en talk jeg skal give i aften om IceCube, til alle interesserede på stationen, imens der er søndagsstemninge går jeg også en tur rundt om stationen, og så møder jeg en anden dansker der er hernede for at tage målinger af jordens tyngdefelt.

16/1: Første lange flasher run

16. januar 2016

En dag med at arbejde på vores projekt med flashe runs, en løbe tur for mig rundt om jorden, og et umiddelbart fortænkt kunstprojekt, som viser sig at starte mange spændende tanker.

15/1: Kabellægning i ICL

15. januar 2016

En dag, som starter med hovedpine fra fysiske anstrengelser fra i går, går med vores første målinger med tændte LEDer i IceCube, snescooter træning, og manuelt arbejde i ICL med at lægge kabel ind.

14/1: Tur til IceCube

14. januar 2016

I dag tager vi en tur ud til IceCube Lab, det er fantastisk at se stedet i virkeligheden, og det er fedt at få lov til at hjælpe med at udføre noget fysisk arbejde. Og så er der bare vildt mange computere og kabler i den bygning.

1 2